Flytande gräns mellan gängen och jihadisterna

Stenkastningen mot polis i Tensta bara timmar efter terrordådet i Stockholm har behandlats av medier och kommentatorer som en företeelse helt utan relevans för frågor kring terrorn. Skriver i dag om att båda fenomen i själva verket går in i varandra:

Jihadismen och kriminaliteten i utanförskapsområden är två fenomen som går in i varandra rent praktiskt. Amir Rostami, polis och forskare i sociologi och en av Sveriges ledande experter på gängkriminalitet, har varnat för att gäng- och jihadistmiljöerna smälter samman. … ‘Radikalisering’ är naturligtvis inte något binärt, en personlighetsförändring som i ett slag skiljer ut en individ från sin omgivning. Dessutom finns det en del som talar för att de så kallade ‘radikaliserade’ betraktas som en del av gemenskapen i kriminella miljöer.

Läs hela hos Dagens Samhälle.

It's only fair to share...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *