Polischefen: “Armbandet nådde sitt syfte”

Intervjuar Polischefen Dan Eliasson i Svenska Dagbladet om gruppövergreppen på svenska festivaler och sjunkande förtroende för polisen. Några av frågorna:

– I juli dog en man i en lägenhetsbrand i Uppsala. Enligt brandförsvarets egen utredning försenades räddningsinsatsen av upplopp i Gottsunda. Hur ser du på polisens ansvar för händelsen?

– När 22-åriga Alexandra Mezher mördades på ett boende för ensamkommande uttryckte du särskilt din omtanke om mördaren: ”Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig?” Ångrar du ditt uttalande i dag?

– Vilket ansvar bär polisen för att barn och ungdomar gick till och utsattes för övergrepp på We are Stockholm 2015, trots att polisen hade kännedom om omfattande övergrepp redan 2014?

Hela intervjun här.

 

 

It's only fair to share...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *